17 January 2012

Rumah untuk penggemar aktiviti outdoor

Arkitek Jepun Tsuyoshi telah bekerjasama dengan Kohei Iwasaki mereka sebuah rumah untuk penggemar aktiviti outdoor.Rumah ini dilengkapi segalanya termasuk bilik mandi yang berkaca dan tempat tidur yang hanya sebuah khemah yang dipasang didalam rumah.Walau apapun aku tak suka rumah macam ni tidak ada privacy langsung.






16 January 2012

Moden serta konsep kereta api subway yang canggih

Kereta api subway ini direka oleh Yves Lombardet dengan konsep Metronomie.Konsep ini bertujuan untuk reka bentuk modular-Metronomie membolehkan setiap kereta api mempunyai susun atur yang berbeza, menambah elemen kepentingan kereta api bawah tanah yang sebaliknya dahulunya hampeh.Tempatnya aku tak pasti la.




Infografik - Permainan social

Sapa tak pernah main walaupun satu permainan social ni memang hebat.Aku respek sebab bila dah main macam ketagih ja.



Laporan asal: online school

13 January 2012

Permainan arked pada era Soviet Russia

Bukan segala-galanya pada era Soviet Rusia sejuk dan muram tetapi terdapat juga keseronokan yang boleh didapati pada masa itu. Seperti mesin arked tetapi yang kini diletakkan di Muzium Mesin Arcade Soviet.



Permainan arked ini kebanyakkan menguji tenaga fizikal setiap pemain.Rasa-rasa kalau ada dekat Malaysia pasti aku ban.



Star Wars retro versi senyap

Jom layan Star Wars versi senyap.Macam pelik ja aku tengok.




12 January 2012

Kasut Topless untuk pemalas

Kasut Topless ini direka khas untuk yang malas tunduk atau kepada yang sakit belakang.Kasut ini boleh dipakai dan ditanggal tanpa perlu tunduk.Kasut ini hanya sesuai untuk cuaca tertentu sahaja dan sangat sesuai digunakan didalam rumah sahaja.



 




11 January 2012

BlueStacks membawa App Player, 400,000 aplikasi Android Windows 8 (video)

Kembali pada bulan Oktober, BlueStacks mengumumkan versi alpha Player App, membawa aplikasi Android untuk Windows PC, tablet dan desktop. Hari ini, syarikat itu memperluaskan capaiannya dengan versi yang baru, Windows 8-serasi perisian, mengintegrasikan lebih daripada 400,000 Android apps ke dalam OS terbaru Microsoft.  



Pemain App terkini, yang akan menyokong kedua-dua desktop standard dan mod Metro UI, berkesan membolehkan Windows 8 pengguna untuk menjalankan "app yang paling setiap" dari katalog Android, tanpa perlu menjalankan apa-apa keajaiban peralihan. BlueStacks menunjukkan alat virtualisasi baru pada Ultrabook 8 Windows di CES hari ini, dan merancang untuk membawa pemain App peranti jenama baru Mac ini, apabila InHon pengilang Taiwan melepaskan Ultrabook pertama, dengan perisian terlebih dahulu.



Stesen membaiki dan mesin menjual automatik khas untuk basikal

Stesen untuk penunggang basikal yang menghadapi masalah basikal.Barang yang diperlukan hanyalah perlu debeli melalui mesin automatik dan membaikinya sendiri dengan alatan yang telah disediakan.Lawak betul la tapi cool kot.




Syarikat yang cool

Daripada hancurkan benda-benda tu baik bagi dekat orang lain.Kalau macam ni nak kerja jugak.




Taman skate & dinding memanjat urban di Sepanyol

Ia bukan sekadar sebuah taman skate, ia satu mercu tanda seni bina.Factoria Joven ialah taman skate dan memanjat dinding di Merida, Sepanyol, yang dibuka pada Mac 2011.Menekankan reka bentuk geometri moden telah diilhamkan oleh kaedah pembinaan yang digunakan untuk membuat naga Cina.


Di samping itu memanjat dinding yang besar dan ruang untuk berbasikal dan luncur, Factoria Joven menyediakan makmal komputer dan studio tarian, bilik mesyuarat dan ruang untuk teater jalanan, video, muzik elektronik dan grafitti.



Bangunan di Jepun yang ada lebuhraya

Lebuhraya ini dibina untuk menyelesaikan masalah antara pemilik bangunan dan kontraktor lebuhraya itu kerana pemilik bangunan itu tidak mahu merobohkan bangunan itu untuk dibina lebuhraya.



Kreatif dalam menghasilkan tenaga suria.

Rekaan ini dicipta untuk memaksimumkan penggunaan tenaga suria dengan meletakkan panel solar ditempat-tempat tertentu.Apapun cantikkan.
Lagi bagus kalau Malaysia buat macam ni.




Katil untuk pengguna facebook 24/7

Konsep katil Facebook ini adalah karya Tomislav Zvonari─ç. Untuk blogger tak dak ka...







10 January 2012

PERISAI keselamatan internet.

'PERISAI INTERNET SECURITY' dilancarkan oleh 1MACHINE TECHNOLOGY GROUP pada hari ini, 10 Jan 2012. PERISAI merupakan antara perisian keselamatan lengkap pertama di dunia berasaskan teknologi 'Cloud Computing' dan dari sudut penjenamaan, bakal menjadi perisian pertama yang menginovasikan konsep Syariah atau Digital Syariah di dunia.

Teknologi masa depan.

Teknologi ini mungkin akan tercapai pada masa akan datang.Teknologi ini mungkin dapat memberi banyak faedah kepada kita.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...