22 December 2011

Terkini:Linux Mint 12


Linux Mint 12 adalah satu langkah ke hadapan yang baru, dengan menggunakan teknologi baru dan desktop baru.Gnome 3 dan MGSE

Linux Mint 12 dilengkapi dengan desktop baru dibina dengan Gnome 3 dan MGSE.

"MGSE" (Mint Gnome Shell Extensions) adalah lapisan di atas desktop Gnome 3 yang membolehkan anda menggunakan Gnome 3 dengan cara tradisional. Anda juga boleh melumpuhkan semua komponen dalam MGSE untuk mendapatkan pengalaman Gnome tulen 3, atau anda boleh membolehkan semua mereka untuk mendapatkan desktop Gnome 3 yang serupa dengan apa yang anda telah menggunakan sebelum.
Desktop Linux Mint 12 ialah gabungan lama dan baru. Ia desktop baru tetapi dengan komponen tradisional. Teknologi baru dalam Gnome 3 adalah menarik tetapi komponen yang disumbangkan oleh MGSE membuat pengguna berasa seperti di rumah.Anda boleh melancarkan aplikasi dari sebelah kiri bahagian bawah, dengan mudah beralih antara aplikasi dan ruang kerja yang menggunakan senarai tetingkap atau pintasan papan kekunci, memerhatikan pemberitahuan anda di Gnome atas dan akses 3 ciri-ciri seperti "aktiviti" dari sudut atas kiri.

 Untuk maklumat lanjut atau muat turun ke
                Linux Mint 12
No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...